review Polaroid overzetbrillen

Polaroid Suncover overzetzonnebrillen

Vroeger had ik altijd een soort haat-liefdeverhouding met zonnebrillen. Als brildrager had ik de beschikking over clipjes die ik op het montuur kon zetten. Ik vond ze niet bijzonder prettig, maar bij watersport moest ik wel, met alle schittering van het water.

Over het brilmontuur

Dit veranderde toen ik iemand tegenkwam die een zonnebril droeg die over zijn brilmontuur ging. Het bleek een Polaroid Suncover te zijn. Al snel had ik er eentje gevonden bij een plaatselijke opticien en ging er een hele nieuwe wereld voor mij open. Voor het eerst snapte ik waarom mensen graag een zonnebril dragen. De Suncover beschermde mijn ogen ook echt van alle kanten, ook de zijkanten, en gaf tegelijkertijd een mooi en rustig 'beeld'.
 

Rust aan de ogen

Inmiddels heb ik verschillende modellen uitgeprobeerd van Polaroid en FitOfar. De Polaroids zijn duurder, maar ook duidelijk beter. Bij de FitOfar overzetzonnebrillen had ik vooral het gevoel door een donker glaasje te kijken. Maar de Polaroids geven echt rust aan mijn ogen en een mooi beeld. Je betaalt er meer voor, maar je krijgt er duidelijk ook meer kwaliteit voor terug. Naast Polaroid en FitOfar zijn er nog meer merken die overzetzonnebrillen leveren. De Polaroids zijn duidelijk de duurste. Ik kan niet uit ervaring iets zeggen over die andere merken, maar gezien de prijs zullen ze qua kwaliteit waarschijnlijk overeenkomen met de FitOfars.

Ook voor watersport

Voor watersport gebruik ik een ouder model dat mijn ogen geheel beschermt en een elastiek heeft van achteren. Dit model past gemakkelijk over mijn sportbril, maar niet over mijn dagelijkse montuur dat groter is. Een vergelijkbaar huidig model is de P8901. Ik raad overigens af om het elastiek steeds los te maken. Hierdoor wordt de koppeling losser. Voor dagelijks gebruik heb ik het model 9007 dat vederlicht is: 22 gram.

Bruine of zwarte (grijze) glazen

Zonnebrillen komen vaak met bruine of zwarte (grijze) glazen. Mijn voorkeur gaat uit naar bruine glazen. Deze geven mij het meest prettige beeld, vooral in de natuur.

Opbergdoosje versus softbag

Mijn oudste Suncovers kwamen met een handig passend opbergdoosje. De nieuwe komen met een veel te groot en onhandig opbergdoosje, maar hebben dan weer wel een hele fijne microvezel softbag waarmee je de bril ook schoon kunt maken.

Polariserend

Het voordeel van de polariserende glazen van een Polaroid bril is dat het heel veel hinderlijke schittering weg neemt. Het gebruik van een zonnebril met polariserende glazen kan ook problemen opleveren bij het gebruik samen met een smartphone. Als ik mijn smartphone gebruik in de ‘portrait-stand’ dan is het geen probleem. Maar zodra ik mijn smartphone een kwartslag draai om een foto te nemen in de ‘landscape-stand’ dan wordt het beeld donkerder. Binnen valt dit nog wel mee maar in het felle daglicht verdwijnt het beeld dan soms volledig. Eerst dacht ik dat er een probleem was met mijn smartphone maar het afzetten van mijn Suncover loste het probleem op.

Verkrijgbaarheid

Een probleem met de Polaroid Suncovers is de verkrijgbaarheid. Hierover heb ik contact gehad met een leverancier. Het aanbod is inderdaad kleiner geworden en voor de modellen die er wel zijn, is er een schaarste waardoor sommige modellen voor de zomer al zijn uitverkocht.

 
      30-03-2025 08:50     Reacties ( 0 )
Reacties (0)

Geen reacties gevonden.

Altijd het voordeligst

Het grootste aanbod

Altijd netjes verpakt

14 dagen bedenktijd

Gratis levering in Nederland

Hulp nodig?

Hulp nodig?

Neem contact met ons op
mail.eurodeal@gmail.com